Хирургично лечение се провежда, когато има наличните показания за изпълнението му.

Най-често се извършва тогава, когато възможностите на консервативната дентална медицина са изчерпани. По-леките манипулации могат да се извършат амбулаторно от общопрактикуващ стоматолог.

При по-сложни и тежки операции се налага намесата на специалист-хирург. В повечето случаи хирургичната операция може да се избегне ако пациентът полага правилни грижи за зъбите си и редовно посещава стоматолога за профилактични прегледи.

При необходимост можете да разчитате на нашият екип: апикална остеотомия, отстраняване на челюстна киста, екстракция (вадене) на ретиниран (задържан) или полуретиниран мъдрец, френулотомия, костна аугментация, поставяне на дентален имплант (имплантат), повдигане на пода на максиларния синус с цел имплантологично лечение, мекотъканни присадки, заболявания на меките тъкани в устната кухина или травми на меките тъкани.

При наличие на възпалителни заболявания- абсцеси и флегмони в лицево-челюстната област, екзацербирали кисти и други.

Челюстни фрактури, пародонтална хирургия, предпротетична хирургия. Лечение на деформитети на лицевите и челюстни кости. Заболявания на малките слюнчени жлези, темпоро-мандибуларната става.